Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au audiat vineri pe primii şase inculpaţi din dosarul referendumului, toţi negând că l-ar cunoaşte pe vicepremierului Liviu Dragnea, însă au fost de acord ca, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, să fie condamnaţi la muncă în folosul comunităţii.
Cinci dintre inculpaţi sunt membri ai comisiei din secţia 105 din satul Bistriţa-Nouă, localitate arondată oraşului Piatra Olt: Constantina Baba (preşedinte), Constanţa Triţă (reprezentant UNPR), Ion Rariţă (UDMR), Marin Florescu (PSD) şi Nicolae Coandă (PDL).
Toţi au negat că în timpul procesului de votare au existat nereguli sau că ar fi raportat prin telefon prezenţa la urne şefilor lor de partid. Ei nu au putut să explice însă de ce oameni din sat care erau plecaţi la muncă în străinătate apăreau pe listele suplimentare că ar fi votat.
Declaraţia lui Marin Florescu, reprezentant al PSD în secţia de votare 105, a stârnit hohote de râs în sala de judecată. El a spus că a acceptat să facă parte din comisia de votare deoarece este 'amărât şi sărac' şi avea nevoie de cei 140 de lei, cât este indemnizaţia de membru al comisiei. Întrebat de judecători de ce unele persoane apar şi pe lista permanentă şi pe lista specială, Marin Florescu a răspuns: 'Eu zic că s-a mai greşit. Mai sunt ăştia bătrânii care nu vedeau şi semnau săracii în locul altora. Eu m-am dus pentru bani, că nu am servici. Am un copil mic de crescut'.