x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA a extins urmărirea penală față de șefa CNA, Laura Georgescu

DNA a extins urmărirea penală față de șefa CNA, Laura Georgescu

02 Apr 2015   •   14:09
DNA a extins urmărirea penală față de șefa CNA, Laura Georgescu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea penală față de Laura Georgescu, președinta Consiliului Național al Audiovizualului.

Potrivit unui comunicat al DNA, Georgescu este acuzată de abuz în serviciu, în formă continuată (17 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (17 acte materiale).

Laura Georgescu s-a prezentat azi la Direcția Națională Anticorupție. La ieșirea din sediul Direcţiei, ea a refuzat să facă declarații presei și s-a rezumat să afirme că este la dispoziția organelor de anchetă din momentul în care a fost pusă sub învinuire.

În septembrie 2014, Laura Georgescu a fost la DNA unde procurorii DNA i-au comunicat că au început urmărirea penală pe numele său pentru abuz în serviciu, în dosarul în care era este vizat și Viorel Hrebenciuc.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există elemente din care rezultă că, în urma exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către președintele CNA, Laura Georgescu, în mod nejustificat trei dintre membrii CNA care la ședința anterioară votaseră pentru retragerea licenței unui post TV, în ședința din 1 octombrie 2013 au votat în favoarea postului TV anterior sancționat.

"Aceasta, în condițiile în care situația de fapt nu se modificase, în afara existenței unei contestații, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce conține doar două pagini și jumătate), fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituției pentru a se verifica argumentele susținute în respectiva contestație", susțin procurorii DNA.

×
Subiecte în articol: laura georgescu