x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Campania prezidenţială a lui Mircea Geoană a fost finanţată ilegal

DNA: Campania prezidenţială a lui Mircea Geoană a fost finanţată ilegal

25 Noi 2011   •   09:56
DNA: Campania prezidenţială a lui Mircea Geoană a fost finanţată ilegal

Presedintele organizatiei PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si omul de afaceri Ioan Niculae sunt urmariti penal de DNA pentru ilegalitati privind finantarea campaniei electorale pentru prezidentiale a fostului presedinte al Senatului, Mircea Geoana, relateaza Antena3.

Conform rezolutiei de incepere a urmaririi penale in acest dosar, sunt cercetati Gheorghe Bunea Stancu, presedinte PSD Braila, Teodorescu Gheorghe, actionar SC INSOMAR SA, Barac Viorel, director SC INTERAGRO SA si Ioan Niculae, actionar SC INTERAGRO SA.

Daca in cazul lui Bunea se retin infractiunii de coruptie, in cazul celorlalti acuzatia este de fals in inscrisuri. Procurorii sustin ca Ioan Niculae, patronul INTERAGRO ar fi dat bani in perioada electorala din 2009 pentru a sustine campania lui Mircea Geoana.



Scopul era, ca in cazul in care Mircea Geoana iesea presedinte, la conducerea Ministerului Economiei si Comertului, precum si la nivelul celor doua societati nationale Transgaz si Romgaz, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele. Adica sa ii vanda gaz ieftin.

De altfel, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele PSD Braila, i-ar fi cerut lui Ioan Niculae suma de un milion de euro pentru cheltuieli electorale. Modalitatea de plata insa, a fost ca acesti bani sa fie acoperiti de contracte aparent legale.

Aici intra in schema INSOMAR, anunta Antena3. Firma de studii de piata a incheiat un contract cu INTERAGRO in valoare de 150.000 de euro. Obiectul: sectorul constructiilor din Romania. DNA suspecteaza insa ca acest contract a fost unul fictiv, astfel incat banii sa intre in bugetul PSD.

×