x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Nu ne aşteptam ca acţiunea de la Vama Ploieşti să ducă la persoane cu funcţii înalte

DNA: Nu ne aşteptam ca acţiunea de la Vama Ploieşti să ducă la persoane cu funcţii înalte

03 Mar 2011   •   11:16

Procurorul de şedinţă al DNA a declarat, astăzi, că ancheta în cazul şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, se va extinde, întrucât anchetatorii nu se aşteptau ca acţiunea lor să conducă la persoane cu funcţii mai înalte decât cea a acuzatului.

"Deşi a semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece este probabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptam ca acţiunea care l-a vizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale", a susţinut, în faţa judecătorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, care cere să fie eliberat din arest.

Tribunalul Bucureşti - care a decis, în 25 februarie, arestarea lui Cornel Costea - a considerat că este necesară măsura preventivă, întrucât sunt date că încearcă să zădărnicească adevărul prin influenţarea martorilor, în condiţiile în care acesta nu impunea întocmirea documentelor vamale până nu-şi primea comisioanele.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost prins în flagrant delict, în 24 februarie, în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana care l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

×