x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, pe urmele plasei cu bani

DNA, pe urmele plasei cu bani

de Gabriela Mladin    |    25 Aug 2009   •   00:00

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie încearcă să afle de unde provin şi, eventual, unde trebuiau să ajungă banii uitaţi într-o cârciumă de liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, susţin surse judiciare.

Imediat ce informaţia a apărut în presă, legată de faptul că Ionel Manţog a uitat o sacoşă plină cu bani la o masă într-o cârciumă din Târgu-Jiu după ce s-a întâlnit cu trei persoane, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au sesizat şi încearcă să afle dacă suma respectivă provenea dintr-o infracţiune. Suspiciunile au apărut o dată cu nerecunoaşterea lui Manţog, el negând total informaţiile, inclusiv aceea că s-ar fi aflat în cârciuma respectivă în momentul incidentului. Trei zile la rând, Manţog a ţinut-o în nerecu­noaş­tere, pentru ca, în final, miercuri să-şi amin­tească episodul plasei cu bani. "Plăsuţa cu bani era a uneia dintre cunoştinţele cu care mă aflam la masă. Plasa nu mi-a fost înmânată mie, ci unuia din cei trei prieteni", a declarat Manţog.

Una peste alta, incidentul din cârciumă a fost confirmat de fostul demnitar, mai puţin faptul că plasa i-ar fi aparţinut.
Manţog nu vrea în schimb să spună o vorbă despre cele trei persoane care se aflau la masă împreună cu el, decât că sunt "cunoştinţe, amici şi prieteni". Nu vrea să explice nici provenienţa banilor, drept pentru care procurorii anticorupţie încearcă să afle dacă la mijloc este vorba despre o infracţiune sau nu.

Reamintim, joi, 13 august, trei poliţişti comunitari din Târgu-Jiu au descoperit o plasă în care se aflau foarte mulţi bani, ei aproximează 60.000 de lei, imediat ce de la masa respectivă s-a ridicat liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, şi alţi prieteni ai acestuia. Ulterior i-au înmânat plasa, iar la serviciu au întocmit un raport în care au descris incidentul respectiv.

×
Subiecte în articol: observator