x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA face percheziții la AJPIS Ilfov, în scandalul Centrului Armonia din Voluntari

DNA face percheziții la AJPIS Ilfov, în scandalul Centrului Armonia din Voluntari

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   09:52
DNA face percheziții la AJPIS Ilfov, în scandalul Centrului Armonia din Voluntari

Procurorii DNA fac joi dimineața percheziții la AJPIS Ilfov și la domiciliile unor inspectori AJPIS care ar fi acordat licență de funcționare Centrului Armonia din Voluntari, deținut de fundația lui Ștefan Godei, arestat de DIICOT în dosarul azilelor groazei.

Centrul a primit licenţa de funcţionare din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi în iulie 2022, iar pentru obţinerea licenţei finale a fost supus controalelor AJPIS.

În mai 2023, inspectorii AJPIS au făcut controlul la Centrul Armonia unde ar fi trebuit să constate neregulile precizate de DIICOT şi ANPC. Numai că inspectorii AJPIS nu numai că nu au constatat neregulile, dar l-ar fi ajutat chiar pe patronul Godei să le acopere, arată surse judiciare.

Vizaţi de percheziţiile DNA ar fi doi inspectori AJPIS care ar fi acoperit neregulile de la „azilul groazei”.

Procurorii suspectează că inspectorii AJPIS l-ar fi anunţat pe patronul Godei cu câteva zile înainte că vor face controlul la centrul Armonia, că deşi existau beneficiari care nu se încadrau în categoria celor cu dizabilităţi – inspectorii nu au constatat acest lucru, că centrul nu îndeplinea criteriile în privinţa numărului de salariaţi şi specializării lor – fapt neconstatat de inspectori, care în plus, l-ar fi învăţat pe patronul Godei ce să facă ca să îndeplinească cerinţele şi, mai mult, inspectorii nu ar fi constatat nimic în neregulă în privinţa condiţiilor precare de igienă şi a serviciilor defectuoase oferite în centru.

În cazul în care inspectorii AJPIS şi-ar fi exercitat corespunzător atribuţiile – aceştia ar fi trebuit să retragă licenţa provizorie şi să închidă centrul Armonia din Voluntari. Dar cum raportul AJPIS a fost favorabil, centrul Armonia a primit licenţa de funcţionare la finalul lunii iunie 2023. Ca atare, centrul Armonia a primit subvenţii importante de la statul român de circa 6000 de lei pe lună, cost per beneficiar.

Procurorii DNA vizează acuzaţii de abuz în serviciu în ancheta lor şi colaborează cu procurorii DIICOT.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dna perchezitii azil