x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 3, reţinut

DNA: Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 3, reţinut

15 Dec 2015   •   19:09
DNA: Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 3, reţinut

Procurorii DNA l-au reţinut pe şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, inspector principal de poliţie Marius Gheorghe Giurescu, pentru luare de mită şi favorizare a făptuitorului.

Pentru aceleaşi fapte a fost reţinut şi Stelian Barbu, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi formaţiuni la data faptelor.

Cei doi sunt prezentaţi marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, că, în perioada 2014 - începutul anului 2015, cei doi au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziţii la domiciliile a două persoane (martori-denunţători), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracţiunile de furt comise de aceştia, printre care se aflau şi foarte multe bijuterii.

Potrivit DNA, la terminarea percheziţiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale, însă după ce li s-a luat câte o declaraţie formală, faţă de aceştia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

Procurorii au constatat că, la începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracţiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor.

"În schimbul neluării măsurilor legale faţă de cei doi martori-denunţători pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, inculpaţii Giurescu şi Barbu au solicitat şi primit de la aceştia mai multe sume de bani. Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la unul dintre denunţători 3.000 de euro şi a primit efectiv 2.000 de euro. Pe de altă parte, Marius Giurescu a solicitat şi a primit de la celălalt denunţător suma de 1.500 de euro. Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpaţi prin intermediul unor persoane", se arată în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

×