x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Teodor Sterian, pus sub control judiciar (surse); el neagă implicarea în filajul Alinei Bica

DNA: Teodor Sterian, pus sub control judiciar (surse); el neagă implicarea în filajul Alinei Bica

28 Oct 2015   •   19:13
DNA: Teodor Sterian, pus sub control judiciar (surse); el neagă implicarea în filajul Alinei Bica

Omul de afaceri Teodor Sterian a fost pus, miercuri seară, sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti în dosarul Apa Nova în urma mai multor ore de audieri, el fiind acuzat de efectuare de interceptări ilegale şi complicitate la luare de mită, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Teodor Sterian are interdicţia de a desfăşura activităţi în cadrul unor societăţi care au ca obiect efectuarea de investigaţii.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sterian a negat, răspunzând unor întrebări, implicarea sa în interceptarea ilegală a angajaţilor Apa Nova, dar şi în filajul Alinei Bica şi al Elenei Udrea la Paris. Unele surse au afirmat în cursul zilei de miercuri că Teodor Sterian ar fi bănuit că le-ar fi filat pe Bica, pe Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu la Paris.

Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii care efectuau filaje şi interceptări cu scopul de a împiedica divulgarea de către angajaţi a datelor care să conducă la depistarea activităţilor ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

În acelaşi scop a fost încheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrată de Teodor Sterian. Acesta este finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu despre care procurorii spun că este reprezentantul neoficial al intereselor Grupului Veolia în România.

În documentele DNA se arată că prin intermediul acestor servicii de securitate s-a indus angajaţilor o stare de teamă cu scopul de a-i "fideliza".

Conform sursei citate, filajele se realizau fără acordul angajaţilor, încălcându-se în acest fel legea.  

Agerpres

×