x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA trimite în judecată generalii SRI

DNA trimite în judecată generalii SRI

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor foşti generali SRI pentru săvârşirea mai multor fapte de corupţie. Ei sunt acuzaţi de înşelăciune, fals în declaraţii şi abuz în serviciu, informează Agerpres



Generalii în rezervă Ionel Marin şi Dumitru Zamfir şi maiorul Cătălin Spiridon Miu au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.  În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată generalul (r) Ion Popescu, col. (r) Virgil Turcu şi lt. col. Marin Panaitescu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că în perioada august 2004-martie 2005, în calitate de adjunct al directorului SRI pe probleme de logistică, inculpatul Ion Popescu, prin întocmirea mai multor documente oficiale şi prin dispoziţii verbale, i-a determinat pe inculpaţii Virgil Turcu şi Marian Panaitescu, şeful Direcţiei Logistice din SRI, respectiv contabilul-şef al Direcţiei Logistice, să închirieze şi să vândă ilegal, la preţuri subevaluate, trei apartamente situate în municipiul Bucureşti, pe strada Mihai Eminescu, zonă rezidenţială.

×
Subiecte în articol: romania