x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Viceprimarul Devei, audiat pentru un împrumut inexistent

DNA: Viceprimarul Devei, audiat pentru un împrumut inexistent

de Monalise Hihn    |    12 Mar 2010   •   00:00

Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, a fost audiat la DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, într-un dosar deschis în urma unei scrisori anonime.

El a primit o citaţie în cursul acestei săptămâni, document pe care erau trecute doar numărul unui dosar, ora şi data la care să se prezinte în faţa procurorilor. "În primul rând i-am întrebat în ce calitate mă aflu în faţa lor. Abia acum am aflat că ei se pot sesiza şi pe baza unor denunţuri anonime.

Mi s-a spus că am fost citat să clarific nişte aspecte legate de un credit de o mie de miliarde de lei vechi, care ar fi fost angajat anul trecut. Acel împrumut nu există. Municipalitatea nu a mai contractat niciun credit din 2008, pentru că, prin modificarea legislaţiei, acum avem împrumuturi mai mari decât 30 la sută din buget. Astfel, un nou credit mai poate fi făcut abia după ce plătim parte din cele existente deja".

De asemenea, procurorii l-au întrebat şi despre felul în care s-au cheltuit aceşti bani. Primăria Deva a luat credite pentru construirea unui Aqualand şi pentru reabilitarea Cetăţii Deva, dar aceste investiţii nu sunt finalizate. "M-au întrebat dacă am cunoştinţă că sumele de bani ar fi fost cheltuite altfel decât trebuia. Am răspuns nu, pentru că acele credite au fost luate cu destinaţie specială şi nu puteam beneficia de ele dacă banii se foloseau în alt scop", a mai declarat Oancea.

În acest dosar au mai fost citaţi la DNA patru angajaţi ai Primăriei Deva, doi dintre ei răspunzând deja încă de ieri întrebărilor procurorilor, iar în data de 16 martie va fi audiat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, dar şi încă doi angajaţi ai instituţiei. Mircia Muntean este membru al Biroului Politic Central al Partidului Naţional Liberal, iar Florin Oancea preşedinte al PNL Deva, dar şi unul dintre vicepreşedinţii Organizaţiei Judeţene a PNL Hunedoara.

×
Subiecte în articol: observator