x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doctori anchetaţi pentru malpraxis vor în Colegiul Medicilor

Doctori anchetaţi pentru malpraxis vor în Colegiul Medicilor

de Gabriela Mladin    |    07 Noi 2011   •   21:00

Lupii doresc sa fie paznici la oi! Sunt judecati de Colegiul Medicilor pentru malpraxis, dar do­resc sa-i judece si ei pe altii. Vorbim despre patru medici din Targu-Jiu care sunt cercetati pentru neglijenta in serviciu si care si-au depus candidaturile pentru a face parte din forul de judecata al cadrelor medicale.

Ei sunt anchetati in moartea tinerei de 17 ani care a murit dupa ce a intrat in soc anafilactic ca urmare a administrarii unui antibiotic. Gheorghe Neata, Rodica Darnu, Gheorghe Stanciu si Constantin Palivan sunt patru din cei cinci medici anchetati in cazul Tulic, al adolescentei moarte in sectia ORL din Targu-Jiu, dupa administrarea unui antibiotic. Acestia sustin ca nu exista nici o prevedere care sa-i impiedice sa candideze pentru un loc in Colegiul Medicilor.

In plus, pro­cu­rorii nu le-au adus, inca, la cunostinta faptul ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lor. fii daca ar fi facut-o, medicii au dreptul de a face parte din forul de judecata al medicilor, in­trucat interdictia este doar pentru cei care au primit condamnari definitive. La sfarsitul saptamanii trecute, Institutul de Medicina Legala 'Mina Minovici' a transmis si rezulta­tul expertizei toxicologice, care a confirmat ca adolescenta a decedat ca urmare a socului anafilactic produs dupa administrarea injectiei cu ampicilina. In cursa pentru sefia Colegiului Medicilor Gorj s-au inscris 33 de medici, prin­tre ei si cei patru anchetati in 'cazul Tulic'. Pri­mul tur al alegerilor s-a desfasurat intre 1 si 3 noiembrie, insa, din cauza prezentei scazute la vot, rezultatele nu au fost validate. Turul doi va avea loc intre 24 si 26 noiembrie.

Asadar, medicii care dau explicatii acum procurorilor cu privire la moartea adolescentei au cale libera pentru a-i judeca pe altii. Raluca Tulic a decedat in luna august a acestui an. Ea venise sa se opereze de amigdalita. Inainte cu cateva ore de interventia chirurgicala, fata a intrat in soc si a decedat. Medicii legisti din Bucuresti au confirmat ca moartea a survenit ca urmare a administrarii antibioticulu.

×
Subiecte în articol: observator