x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi foşti directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, reţinuţi de DNA

Doi foşti directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, reţinuţi de DNA

08 Mar 2011   •   12:05

Octavian Natu (Petrotrans) şi Ştefan Ene (Oil Terminal), au fost reţinuţi de DNA într-un dosar de corupţie, legat de trafic de influenţă de 50.000 de euro privind încheierea unui contract cu reziduuri petroliere.

Procurorii DNA Constanţa îi cercetează pe Ştefan Ene, fost director general al SC Oil Terminal SA Constanţa, în prezent consilier al directorului general al companiei, Iulian Octavian Natu, fost director general al SC Petrotrans SA, în prezent pensionar, Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucureşti şi pe Marian Toma, director de producţie în cadrul firmei bucureştene, potrivit comunicatului DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene a primit de la Mihai Moise (fratele unuia dintre acţionarii SC NAC Industrii SRL Bucureşti) aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC Oil Terminal SA Constanţa şi pentru a-l determina să aprobe încheierea unui contract prin care compania sălivreze către firma bucureşteană reziduuri petroliere în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate.

Potrivit DNA, cei aproximativ 43.000 de euro reprezintă o primă tranşă (în cuantum de aproximativ 80%) din suma totală de aproximativ 50.000 euro convenită cu Ştefan Ene, diferenţa urmând a fi remisă la o dată ulterioară.

Legătura dintre Ene şi Moise a fost mijlocită de către Octavian Iulian Natu şi Marian Toma, care aveau o relaţie apropiată cu Ene Ştefan. Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×