x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi italieni au încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş de trei zile

Doi italieni au încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş de trei zile

de Violeta Fotache    |    10 Mar 2011   •   10:54

Potrivit DIICOT Bacău, Garnero Sandra Candelaria, de 45 de ani şi Sparagna Giovanni, de 57 de ani au fost reţinuţi  pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de minori, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

În martie 2011, cei doi italieni au convenit cu Adelina Mihai, însărcinată în luna a noua, ca, după naşterea bebeluşului, acesta să fie înregistrat pe numele lor. În acest fel, identitatea reală a părinţilor nu ar fi fost menţionată în acete de stare civilă ale copilului, informează procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) –Structura centrală.

Italienii au falsificat apoi documentul de identitate al italiencei Garnero Sandra Candelaria, prin aplicarea peste fotografia reală a acesteia a fotografiei Adelinei Mihai.

În urmă cu cinci zile, Adelina Mihai a fost internată într-o clinică privată din municipiul Bacău, unde a folosit la internare actul de identitate falsificat, pentru a convinge personalul medical că persoana internată este Garnero Sandra Candelaria. La externare, în 8 martie, copilul a fost înregistrat pe numele celor doi cetăţeni italieni. În noaptea de 8 spre 9 martie, Miercuri, 9 martie, inculpaţii au încercat să părăsească teritoriul României cu destinaţia Italia, împreună cu bebeluşul, dar au fost prinşi de organelle de urmărire penală pe raza municipiului Braşov. Cercetările au fpost effectuate împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Bacău, iar suportul ethnic al acţiunii a fost asigurat de către DGIPI. Cei doi italieni sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea de traficanţi de copii care acţionează de mai multă vreme.

Procurorii DIICOT au cerut instanţei arestarea celor doi italieni pentru 29 de zile.

×