x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi militari români s-au căsătorit în Afganistan

Doi militari români s-au căsătorit în Afganistan

11 Oct 2010   •   00:00
Doi militari români s-au căsătorit în Afganistan

Un eveniment unic în teatrele de operaţii în care Armata României a participat până la această dată a avut loc sâmbătă în Afganistan.

Doi militari români au devenit soţ şi soţie în Baza militară Apache din provincia Zabul. Sublocotenentul Alexandru Iulian Ilie, din Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" şi sublocotenentul Diana Elena Macovei, din Batalionul 812 Infanterie "Şoimii Carpaţilor"au spus "DA" în faţa ofiţerului stării civile reprezentat de comandantul Batalionului 811 Manevră "Dragonii Transilvani", locotenent-colonelul Ioan Marian Cristurean.  

Alexandru (25 de ani) şi Diana (25 de ani) s-au cunoscut în anul 2004 şi au făcut parte din aceeaşi companie pe parcursul studiilor militare la Academia Forţelor Terestre. Povestea lor a început în toamna anului 2008, când amândoi urmau cursul de comandanţi de plutoane la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş. În 2009 au fost amândoi repartizaţi în garnizoana Bistriţa. Cei doi sunt părinţii unei fetiţe, Saşa Elena, care se află în prezent în grija bunicilor.

×
Subiecte în articol: observator