x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi poliţişti din Timiş, reţinuţi de DIICOT pentru că au luat mită de la traficanţi de droguri

Doi poliţişti din Timiş, reţinuţi de DIICOT pentru că au luat mită de la traficanţi de droguri

de Agerpres    |    28 Mai 2014   •   19:53
Doi poliţişti din Timiş, reţinuţi de DIICOT pentru că au luat mită de la traficanţi de droguri

Doi poliţişti din comunele Parţa şi Şag, judeţul Timiş, au fost reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au primit mită de la traficanţi de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Radu Grădinaru şi Toma Robert Emil Szasz, agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Parţa, respectiv Şag, judeţul Timiş, sunt cercetaţi penal de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2013, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localităţii Şag, cei doi agenţi de poliţie au surprins în trafic două persoane care prezentau suspiciuni privind deţinerea de substanţe stupefiante şi conducerea autoturismului sub influenţa acestora, nesesizându-se cu privire la aceste fapte penale, ascunzând drogurile şi celelalte probe găsite asupra persoanelor depistate.

Din probele administrate în cauză rezultă că poliţiştii au primit suma de 1.000 de euro, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Faţă de cei doi agenţi de poliţie, procurorii DIICOT - ST Timişoara au luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca agenţii să fie prezentaţi joi instanţei Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, DIICOT i-a depistat pe cei doi suspecţi de trafic de droguri, aceştia fiind în prezent audiaţi de către procurori. 

×
Subiecte în articol: trafic de droguri timiş