x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi români au ajuns pe schiuri la Polul Sud

Doi români au ajuns pe schiuri la Polul Sud

13 Dec 2011   •   20:01
Doi români au ajuns pe schiuri la Polul Sud

Alpinistul Coco Galescu si afaceristul banatean Romeo Dunca au ajuns marti la Polul Sud, cucerind extremitatea sudica a planetei cu ajutorul schiurilor.

Galescu si Dunca, omul care a participat cu succes la o editie a legendarului Raliu Paris-Dakar, au dorit ca expeditia lor sa reprezinte un omagiu adus lui Roald Amundsen, faimosul explorator norvegian, primul om care a ajuns la Polul Sud, in urma cu exact 100 de ani.

Galescu si Dunca au avut de parcurs, conform Realitatea TV, 300 de kilometri pana la atingerea Polului Sud. Asta in timp ce temperaturile coborau pana la -35 sau chiar -45 de grade Celsius. Cei doi au avut provizii de hrana limitate, dupa ce pe aeroportul din Santiago din Chile le-au fost confiscate o parte dintre alimente.

Mai mult, cei doi au fost nevoiti sa transporte cu sania un coechipier mai in varsta.

"Apar din ce in ce mai multe situatii, care ne obliga sa inaintam cu numai 2-3 km/ora, 10-11 ore/zi, atat din cauza temperaturii scazute de – 35 grade (suntem nevoiti sa mergem cu pufoaicele pe noi), cat si faptului ca il transportam cu sania pe coechipierul nostru mai in varsta, Jann. Si ca situatia sa fie si mai complicata, proviziile de hrana sunt pe terminate", a scris Galescu in jurnalul de calatorie.

×
Subiecte în articol: expeditie polul sud