x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Aceştia vor reveni în ţară sâmbătă, având protecţie consulară

Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Aceştia vor reveni în ţară sâmbătă, având protecţie consulară

02 Noi 2012   •   13:24
Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Aceştia vor reveni în ţară sâmbătă, având protecţie consulară
Sursa foto: SAM PANTHAKY/AFP
UPDATE 23:30 - Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că cei doi români răpiţi în India au fost puşi în libertate. Aceştia vor reveni în ţară în cursul zilei de sâmbătă, beneficiind de protecţie consulară.

UPDATE 15:05 -
Ministerul român de Externe a constituit o celulă de criză după ce ambasada României la New Delhi a primit o sesizare potrivit căreia doi români din Suceava ar fi fost răpiți în India, în urma unor neînțelegeri de ordin comercial.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, într-un briefing, că joi, 1 noiembrie, Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciuc a precizat că ambasada a verificat aceste informaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi de "persoane fizice", care urmare a unor "neînţelegeri de ordin comercial".

Autoritățile române s-au pus în contact cu ministerul indian de Externe și au apelat și la ajutorul consulului onorific din sudul Indiei.

UPDATE 14:00
- Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe, Robert Cazanciuc, va susţine astăzi, la ora 14:30, la sediul MAE, un briefing de presă cu privire la cazul cetăţenilor români despre care mass-media a informat că sunt răpiţi în India.

Doi români din judeţul Suceava au fost răpiţi în India. Potrivit unor apropiaţi ai familiilor celor doi, răpitorii ar fi cerut răscumpărare. Potrivit Realitatea TV, românii se aflau la muncă în sudul Indiei. Ei urmau să revină în ţară întrucât contractul de muncă se terminase.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga, purtător de cuvânt al MAE, a declarat pentru Mediafax, că ministerul verifică această informaţie, prin misiunea de la New Delhi.

Ştire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: romani rapiti in india rascumparare