x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi ucraineni, prinși la pescuit cu o barcă aproape de malul românesc al brațului Chilia

Doi ucraineni, prinși la pescuit cu o barcă aproape de malul românesc al brațului Chilia

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   12:15
Doi ucraineni, prinși la pescuit cu o barcă aproape de malul românesc al brațului Chilia

Doi cetățeni ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal cu o ambarcațiune aproape de malul românesc al brațului Chilia.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia au interceptat marți în apele teritoriale românești ale brațului Chilia, la aproximativ 15 metri de mal, o ambarcațiune ucraineană în care se aflau doi cetățeni ucraineni, care pescuiau cu ajutorul unor plase.

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din mono-filament este de 265 metri și cantitatea de pește deținută este de 10 kilograme.

Cele două persoane, împreună cu ambarcațiunea, plasele și peștele capturat au fost duse la sediul poliției pentru cercetări.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei firme de profil, iar plasele, ambarcațiunea în valoare de 4.500 lei și motorul aferent în valoare de 6.800 lei au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

După cercetarea în comun cu autoritățile ucrainene a evenimentului de frontieră, conform prevederilor legale, cele două persoane au fost predate acestora.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și braconaj piscicol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: braconaj ucraineni