x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în handbalul românesc. A murit o triplă campioană mondială

Doliu în handbalul românesc. A murit o triplă campioană mondială

25 Oct 2015   •   18:08
Doliu în handbalul românesc. A murit o triplă campioană mondială
Sursa foto: Mustafa Almir Mahmoud/Getty Images/iStockphoto

A decedat Iosefina Ştefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) şi 1962 (handbal în 7), informează un comunicat al Federaţiei Române de Handbal, remis AGERPRES.

La ediţia din anul 1962, Iosefina Ştefănescu-Ugron a fost căpitanul naţionalei care a adus României primul titlu mondial la handbal în 7. Ea a jucat întreaga sa cariera numai la echipe studenţeşti, cea mai însemnată perioada fiind la Ştiinţa -Universitatea Bucureşti cu care a câştigat 6 titluri de campioana naţională. În 1961 a câştigat Cupa Campionilor Europeni, competiţie care a devenit astazi Liga Campionilor.

Nascuta în 1932 în Covasna, Iosefina a debutat în acest oraş ca junioară, pentru ca apoi să evolueze la echipa de senioare din Sfântu Gheorghe, înainte de a pleca la Bucureşti, la Institutul de Educaţie Fizică, pe care îl absolvă în anul 1956.

A fost profesoara - antrenoare la Clubul Sportiv Şcolar 1 Bucureşti şi, până la pensionare a predat şi în învăţământul superior - Politehnica Bucureşti.

Federaţie Română de Handbal transmite condoleanţe familiei şi tuturor celor care i-au fost aproape. 

×
Subiecte în articol: Iosefina Ştefănescu-Ugron deces