x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în muzica românească. „Scena operei bucureștene îi deplânge plecarea”

Doliu în muzica românească. „Scena operei bucureștene îi deplânge plecarea”

19 Mar 2022   •   17:03
Doliu în muzica românească. „Scena operei bucureștene îi deplânge plecarea”

Baritonul Nicolae Constantinescu, unul dintre soliștii generației de aur, a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.

„Opera Națională București se desparte astăzi de cel care a fost unul dintre soliștii generației de aur, baritonul Nicolae Constantinescu.

A absolvit secţia canto a Universităţii "Ciprian Porumbescu", sub îndrumarea profesorului Petre Ştefănescu-Goangă. Încă din perioada studenţiei a debutat la Opera Naţională Bucureşti, în rolul "Enrico" din spectacolul Lucia di Lamermoor de Gaetano Donizetti. Începând din septembrie 1969 a fost angajat al instituţiei lirice bucureştene. Nicolae Constantinescu a evoluat alături de personalităţi ale culturii româneşti precum Elena Cernei, Viorica Cortez, Ileana Cotrubaş, Eugenia Moldoveanu, Maria Slătinaru-Nistor, Cornel Stavru, Ludovic Spiess, Nicolae Herlea sau Marina Krilovici. Din 1990, Nicolae Constantinescu a fost profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Scena operei bucureștene îi deplânge plecarea, rămâne recunoscătoare pentru toate rolurile în care a scris file din istoria centenară și transmite familiei sincere condoleanțe”, este scris în postarea Operei Naționale Române. 

×