x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în Poliţia Română. Comisarul Traian Tandin a murit

Doliu în Poliţia Română. Comisarul Traian Tandin a murit

09 Mai 2020   •   22:55
Doliu în Poliţia Română. Comisarul Traian Tandin a murit

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști ai Poliției Române, a murit la vârsta de 75 de ani, anunţă Antena 3.

"A murit o legendă a Poliției Române! În urmă cu câteva ore a urcat la ceruri colegul nostru, polițistul și scriitorul Traian Tandin. Dumnezeu să îl odihnească în pace",  se arată într-o postare a paginii de Facebook Polițiști - Uniți suntem puternici.

Traian Tandin s-a născut pe 7 martie 1945 și este un scriitor de romane polițiste.

A lucrat ca ofițer criminalist în Serviciul Judiciar al Inspectoratului General al Politiei până în anul 2000, când a fost pensionat cu gradul de colonel.

A scris cărți inspirate din aventurile sale ca ofițer. Fost redactor-șef al revistei Politia Romana, Traian Tandin era licențiat în științe juridice și jurnalism.

Expert in afaceri judiciare, a publicat peste 100 de cărți și romane polițiste și 42 de scenarii de film, dintre care menționăm: Ucigașii de îngeri în România; Crime pasionale în lume; Discipolii crimei pe mapamond; Cazul Rimaru: roman-document; Comisar la omoruri; Crime, criminali și polițiști; Erori judiciare în România; Evadări celebre; Jurnalul unui polițist; Dicționar de argou al lumii interlope

Traian Tandin a lucrat la cazul "Râmaru" cu faimosul criminalist Ceacanica, a elucidat peste 2000 de mistere judiciare şi nu s-a lăsat până nu a aflat adevărul despre marile erori făcute de justiţie în perioada regimului comunist.

 

×
Subiecte în articol: Traian Tandin