x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Domnule primar al Comunei noastre,

Domnule primar al Comunei noastre,

de Mircea Radu    |    21 Iun 2005   •   00:00
Domnule primar al Comunei noastre,

Buna ziua. Ma numesc Vanoiu Domnica (Carmen, intre prieteni) si am 25 de ani. In luna mai a.c., sotul meu m-a parasit si a plecat la alta femeie. Intrucat acest fapt m-a surprins, fiind lovita ca un trasnet, m-am gandit ca dumneavoastra puteti sa ma ajutati si sa-l readuceti pe nemernic in sanul conjugal. Analizand comportamentul lui si folosind metode specifice, am ajuns la concluzia ca femeia care a rupt familia noastra este nimeni alta decat Fantanaru Sofica, zisa Pamela, patroana frizeriei "La Cioc" din comuna noastra.

Dar sa va spun cum a inceput totul:

In luna ianuarie a.c., vazand ca sotul meu avea, n-avea treaba, dadea pe la Cioc, adica tunsul devenise un hobby pentru el, individa Pamela i-a propus sa il angajeze ca frizer. Trebuie sa mentionez aici ca el a lucrat inainte ca tinichigiu auto, are varice si este un om pus mereu pe harta, calitati deci incompatibile cu noua lui meserie. In fine, ce a urmat se stie... probabil ca sunteti la curent cu scandalurile care se tin lant la noi in comuna, cauzate de frizurile pe care le efectueaza. Cele mai bune exemple sunt:
  • a) nea Tache, 70 de ani, care, cand s-a dus acasa tuns cu creasta, a generat o sperietura strasnica in randul familiei sale si o criza a nepotilor minori, care nu s-au mai oprit din plans decat a doua zi.
  • b) parintele Chitu, care, vrand sa-si aranjeze barba, a intrat pe mana sotului meu si a iesit din frizerie cu perciuni grasi si semanand cu Elvis. De atunci, popa tine slujbele in blugi evazati si ciocate, s-a apucat de fumat, si-a cumparat scuter si si-a facut o formatie de muzica (cand se supara, tipa la enoriasi, amenintandu-i ca, daca nu fac ce zice el, ii ia in turnee ca caratori de scule).

    Dar sa revin la problema pentru care v-am scris. Din ianuarie pana in mai, cand a plecat de acasa, am observat schimbari in comportamentul sotului. In relatarile lui imi spunea ca Pamela il solicita f.f. mult in rezolvarea unor treburi personale cum ar fi: sa faca cumparaturi, sa aiba grija de cainii ei si de broasca testoasa (tot a ei), sa o vopseasca la par si sa-i pregateasca mancarea - spaghette - , pe care o serveau impreuna. De asemenea, ei plecau impreuna sa aduca marfa, foarfeci, piepteni si lotiuni, taman de la Cluj si de la Oradea Mare, in aceasta ultima localitate dormind in aceeasi camera de hotel. Ulterior am aflat ca ea i-a cumparat un costum de haine la doua randuri si pantofi cu scart, ca sa faca impresie pe unde dracu’ s-o duce nenorocita cu el.

    In final, domnule primar, ma adresez dumneavoastra cu increderea ca poate rezolvati ceva, adica poate il aduceti din nou in casa noastra, care s-a transformat intr-un loc bantuit de lacrimi si suspine.

    Cu incredere,
    Vanoiu Domnica
  • ×
    Subiecte în articol: mass-media