x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorel a lovit din nou: A lăsat jumătate din Constanţa fără apă potabilă la robinet

Dorel a lovit din nou: A lăsat jumătate din Constanţa fără apă potabilă la robinet

23 Oct 2013   •   09:08
Dorel a lovit din nou: A lăsat jumătate din Constanţa fără apă potabilă la robinet

Locuitorii din cinci cartiere ale municipiului Constanța au rămas fără apă la robinete, în această dimineață, din cauza unei avarii care a fost produsă de muncitorii unei firme de construcții.  Potrivit reprezentanților Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA), afectați sunt și abonații din alte trei cartiere ale municipiului, aceștia având apă cu presiune scăzută.

În urma avarierii conductei magistrale de alimentare cu apă a părții de sud a orașului, au fost inundate o porțiune a unui bulevard, precum și o societate comercială, potrivit Agerpres. Firma de construcții responsabilă de cele petrecute fusese notificată zilele trecute prin executor judecătoresc să stopeze lucrările în zonă, pentru că nu primise avizele necesare de la RAJA.

"Pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona podului IPMC, firma Tiragram a început construcția unei benzinării. In luna iunie a acestui an, societatea a cerut un aviz de principiu de la SC RAJA SA, aviz prin care i s-a adus la cunoștință faptul că în zonă se află pozată magistrala de alimentare, iar pentru obținerea avizului necesar demarării lucrărilor este nevoie de realizarea unui proiect și de execuția lucrărilor de protecție a conductei. (...) Reprezentanții Tiragram nu au ținut cont de nimic și la începutul acestei luni au demarat lucrările. (...) În data de 8 octombrie, pentru că firma a continuat lucrările și nu a respectat nota de constatare, SC RAJA SA a trimis către Tiragram o notificare prin executor judecătoresc de stopare a lucrărilor", a informat, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al regiei de apă, Irina Oprea.

Fără apă potabilă sunt cartierele Palas, I.C. Brătianu, Medeea, CET și Anda. Conform reprezentantei RAJA Constanța, având în vedere complexitatea lucrărilor ce trebuie efectuate, dar și faptul că încă nu se cunoaște cu exactitate pe ce lungime este afectată conducta magistrală, nu se poate preciza perioada necesară finalizării acestora.

×
Subiecte în articol: constanta apa potabila dorel avarie conducta