x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR

Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR

23 Sep 2010   •   00:00
Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR

Dorina Tiron a fost demisă din funcţia de director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Motivul demiterii constă în managementul defectuos de care a dat dovadă la conducerea instituţiei.

Conform unui comunicat al Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu în data de 7 septembrie au demonstrat că managementul în cadrul CNADNR a fost unul defectuos, "ca urmare a continuării şirului de practici contrare spiritului european, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă".

În perioada imediat următoare controlul va fi extins asupra tuturor activităţilor derulate de CNADNR în ultimii ani.

"Răspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru România trebuie să fie şi managerială, nu doar politică, pentru că ele au prejudiciat procesul de absorbţie a fondurilor europene pentru infrastructură, atât a celor pre-aderare, cât şi a celor aferente Programului Operaţional Sectorial-Transport. Explicaţiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente şi nu sunt dispusă să tolerez un asemenea act de ineficienţă managerială. Ministerul Transporturilor trebuie să devină actorul principal al absorbţiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economică a României. Demiterea doamnei Tiron este un pas important în demersul de reorganizare a CNADNR şi de îmbunătăţire a managementului fondurilor europene alocate României pentru drumuri şi autostrăzi", a declarat ministrul Anca Boagiu, potrivit Agerpres.

Tiron a fost numită în funcţia de director la CNADNR în primăvara acestui an. Ea a mai ocupat această funcţie în perioada 2006-2007, în timpul mandatelor lui Gheorghe Dobre şi Radu Berceanu.



×
Subiecte în articol: observator