x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar de 5 milioane de dolari

Dosar de 5 milioane de dolari

10 Ian 2005   •   00:00

Denuntatorul fostului deputat PSD Culita Tarata a ajuns si el in mainile procurorilor anticoruptie cu un dosar penal propriu, in care este invinuit de spalare de bani si utilizare a creditelor in alte scopuri.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri Gheorghe Strungariu impreuna cu Maria Vinca ar fi provocat, in perioada 2000-2004, un prejudiciul de aproximativ 5 milioane de dolari prin transferuri de fonduri si plati in conturile personale.

ILEGAL.De asemenea, ei sunt acuzati si de folosirea ilegala a unor credite de peste 200 de miliarde de lei. Anchetarea afaceristului vasluian a inceput pe baza unei informari venite de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

Procurorii sustin ca Strungariu ar fi depus 222.000 de dolari, in perioada august 2000-iulie 2001, la o sucursala bancara din Piatra-Neamt. Incepand cu decembrie 2000, el a retras din acelasi cont suma de 314.500 de dolari. In aceeasi perioada, firma sa, SC Cerealcom SA, si alte societati in care era implicat au beneficiat de credite care depasesc 600 de miliarde de lei, bani rulati prin diverse conturi, fie pentru acoperirea unor plati restante, fie in scopuri personale. Potrivit anchetatorilor, rulajul unor sume foarte mari intre firme era menit sa creeze aparenta unor activitati comerciale credibile, pe baza carora se obtineau noi credite. Pana acum, Strungariu a fost trimis in judecata de Parchetul Anticoruptie in alte trei dosare. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator