x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar penal pentru un administrator de firmă care şi-a ameninţat angajaţii că-i dă afară dacă vor merge la vot

Dosar penal pentru un administrator de firmă care şi-a ameninţat angajaţii că-i dă afară dacă vor merge la vot

28 Iul 2012   •   16:12
Dosar penal pentru un administrator de firmă care şi-a ameninţat angajaţii că-i dă afară dacă vor merge la vot

Administratorul unei firme din Brad s-a ales cu dosar penal, dupa ce ar fi amenintat cateva zeci de angajati ca vor fi concediati daca vor vota la referendumul de duminica pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, politistii autosesizandu-se in acest caz.

Potrivit unui comunicat de presa remis, sambata, de IPJ Hunedoara, Politia Municipiului Brad s-a sesizat din oficiu ca administratorul unei societati comerciale din localitate i-ar fi amenintat cu concedierea pe angajatii care vor vota la referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei.

"In cauza s-a inocmit dosar penal conform art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, urmand a se continua cercetarile in vederea luarii masurilor legale", se arata in comunicatul de presa.

Politistii reaminstesc cetatenilor, in documentul citat, ca fapta persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori fapta alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani.

"Potrvit legii privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare, cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum", se mai arata in comunicatul de presa al IPJ Hunedoara.

×