x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul "Camataru" - Stan: "Suntem iubitori de animale"

Dosarul "Camataru" - Stan: "Suntem iubitori de animale"

28 Sep 2004   •   00:00

Consilierul general din cadrul Primariei Capitalei, in acelasi timp lider sindical al soferilor din Romania, Victor Stan, a fost audiat ieri ca martor in dosarul fratilor Sile si Nutu Camataru.

Oficialul a fost chemat de procurori pentru ca in toamna anului trecut fusese si el invitat la nunta in timpul careia Sile Camataru este acuzat ca a talharit un om de afaceri. Casatoria cu pricina, la care Nutu a fost nas, a fost sarbatorita in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003 si a fost folosita de Sile ca alibi impotriva acuzatiilor de talharie.

Victor Stan a venit la Parchetul General in jurul orei 9:30 si se pare ca nu a avut prea multe de spus pentru ca a stat in fata procurorilor doar vreo 40 de minute. Liderul sindical a declarat ca a stat trei ore la acea nunta, iar in acea perioada de timp nu ar fi plecat nimeni de la petrecere. Ii cunoaste pe fratii Camataru de 25 de ani pentru ca stateau in acelasi cartier, a sustinut Stan. Oficialul a declarat insa cu tarie ca nu avea habar de afacerile cu care se ocupau cei doi. "Stiu doar ca Nutu este un foarte mare iubitor de animale, pentru ca si eu sunt la fel", a sustinut liderul sindical.

PRIETENII INALTE. Participarea la aceeasi nunta i-a adus in fata procurorilor acum cateva saptamani si pe manelistii Adrian Minune si Vali Vijelie. Vijelie s-a ales chiar cu un dosar penal de marturie mincinoasa dupa ce procurorii au considerat ca manelistul a dat declaratii false pentru a-l apara pe Sile Camataru. Victor Stan nu este singurul personaj din viata publica de numele caruia se leaga iubirea lui Nutu pentru animale. Senatorul Sergiu Nicolaescu s-a bucurat si el de minunatiile de cai pe care le creste Nutu, iar consilierul prezidential Dan Iosif a avut si el la un moment dat afaceri cu Nutu, legate de o maimuta. Potrivit anchetatorilor, in noaptea respectivei nunti Sile Camataru si sase locotenenti ai lui l-ar fi jefuit pe bijutierul Shaul Peleg. Bunurile reclamate de Peleg au fost 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei, ustensile pentru detectarea calitatii pietrelor pretioase si bijuterii. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator