x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Boldea, declinat de Înalta Curte la Curtea de Apel Galaţi

Dosarul lui Boldea, declinat de Înalta Curte la Curtea de Apel Galaţi

de Agerpres    |    26 Sep 2012   •   12:19
Dosarul lui Boldea, declinat de Înalta Curte la Curtea de Apel Galaţi

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, astazi, declinarea dosarului in care Mihail Boldea este judecat pentru inselaciune, fals si uz de fals, catre Curtea de Apel Galati. Decizia a fost luata deoarece Mihail Boldea nu mai are calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei.

Boldea a cerut, astazi, instantei supreme, eliberarea din arest preventiv si a promis ca daca va fi eliberat, va merge sa munceasca la via tatalui sau din jud. Galati.

Mandatul de arestare al fostului deputat expira pe data de 14 octombrie. Boldea si-a dat demisia din calitatea de deputat pe 18 septembrie, iar decizia a fost publicata in Monitorul Oficial pe 25 septembrie.

Fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis in judecata pe 28 iunie de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati sub acuzatia ca este liderul unei grupari ce se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Alaturi de Boldea au mai fost trimisi in judecata alti 18 inculpati, dintre care 11 sunt arestati preventiv, toti facand parte dintr-un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

In urma anchetei desfasurate, procurorii DIICOT au aratat ca inculpatii au actionat sub coordonarea lui Mihail Boldea.

×