x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Laszlo Borbely, în Comisia Juridică. Deputatul este acuzat de luare de mită

Dosarul lui Laszlo Borbely, în Comisia Juridică. Deputatul este acuzat de luare de mită

19 Feb 2015   •   09:02
Dosarul lui Laszlo Borbely, în Comisia Juridică. Deputatul este acuzat de luare de mită

Comisia juridică din Camera Deputaţilor începe studierea dosarului în care deputatul UDMR Laszlo Borbely este acuzat de luare de mită. Procurorii anticorupţie au cerut aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Mediului.

Laszlo Borbely este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

Procurorii susțin că, în cursul 2011, Lazlo Borbely, în calitate de ministru, a primit de la Ion Ciocan — administrator al SC Lescaci Com SRL Negrești Oaș, foloase necuvenite, constând în renovarea și utilarea unui apartament, în valoare de aproximativ 81.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Administrației Naționale "Apele Române" — instituție aflată în coordonarea Ministerului Mediului și Pădurilor, în vederea determinării acestora să favorizeze S.C. Lescaci Com SRL Negrești Oaș la diferite licitații organizate de "Apele Române" prin Administrațiile Bazinale din teritoriu. "În 2011, Borbely a primit de la Anton Petru Molnar, administrator de fapt al SC Azimut Com SRL Acățari, foloase necuvenite, constând în reamenajarea și extinderea unui imobil aparținând acestuia, în valoare de 112.199 lei, pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari din cadrul A.N. "Apele Române" — instituție aflată în coordonarea Ministerului Mediului și Pădurilor, în vederea determinării acestora să favorizeze firma respectivă, la diferite licitații organizate de către A.N. "Apele Române" prin Administrațiile Bazinale din teritoriu. În 2011, inculpatul Borbely a primit de la o persoană, administratorul a două societăți comerciale, suma de 50.000 euro, pentru a sprijini firmele administrate de acesta să obțină lucrări în domeniul gospodăririi apelor și să încaseze contravaloarea lucrărilor executate", se spune în document.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii DNA Oradea, precum și șapte volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

×
Subiecte în articol: laszlo borbely