x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul şpăgii de la Bioterra: Zeci de profesori şi studenţi, duşi la audieri

Dosarul şpăgii de la Bioterra: Zeci de profesori şi studenţi, duşi la audieri

31 Oct 2012   •   08:44
Dosarul şpăgii de la Bioterra: Zeci de profesori şi studenţi, duşi la audieri

Poliţiştii vor audia, astăzi, mai mulţi profesori, dar şi studenţi ai Universităţii Bioterra. Aceste audieri vin ca urmare a scandalului în care profesorii de la această universitate erau acuzaţi că divulgau informaţii secrete cu privire la subiectele examenelor de licenţă. Cei mai mulţi dintre studenţii care vor fi audiaţi vor depune mărturie despre felul în care se făcea acest schimb de informaţii sau chiar de lucrări gata scrise.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea l-au reţinut în luna septembrie pe şeful de lucrări al Universităţii Bioterra Bucureşti - Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, Adrian Florin Dulugeac, sub acuzaţiile de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) preciza la acea dată că reţinerea vine în continuarea cercetărilor în cauza în care, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au fost efectuate 22 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt privind comiterea mai multor infracţiuni de corupţie şi fals faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai Universităţii Bioterra.

'Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie - iulie 2012 învinuitul Duluceac Florin Adrian a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti. Totodată, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, învinuitul a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene', arăta PÎCCJ.

×