x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două cupluri de români au prădat-o pe mama ministrului francez de Interne. Cei patru au fost condamnaţi la închisoare

Două cupluri de români au prădat-o pe mama ministrului francez de Interne. Cei patru au fost condamnaţi la închisoare

26 Iun 2012   •   06:20
Două cupluri de români au prădat-o pe mama ministrului francez de Interne. Cei patru au fost condamnaţi la închisoare

Patru romani, doua cupluri, au fost condamnati, aseara, la Paris, la pedepse cu inchisoarea pentru furtul si utilizarea frauduloasa, in mai, a cardului de credit al mamei ministrului francez de Interne Manuel Valls, realateaza Le Parisien.

Totul a inceput pe 14 mai, cand mama ministrului, in varsta de 68 de ani, isi facea cumpararturile intr-un magazin Monoprix din Arondismentul IV. Ea nu le-a observat pe cele doua romance, in varsta de 20 si, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umarul ei in momentul cand a introdus codul PIN, la casa.

La putin timp dupa aceea, Gabi-Ionel Petcu, in varsta de 24 de ani, a introdus discret mana in poseta acesteia si i-a sustras cardul de credit.

Acestia au furat de la mama sefului politiei franceze fara sa stie, comenteaza cotidianul francez, citat de Mediafax. Retragerile de bani si cumparaturile frauduloase au inceput imediat. In total, de pe card au fost retrasi fraudulos aproximativ 3.000 de euro. Insa cei patru au utilizat cardul pentru a plati utilizarea unor biciclete la un punct Velib', ceea ce i-a dat de gol. Alertata de catre banca, doamna Valls, chiar inainte de numirea fiului sau in functie, intervine si blocheaza cardul.

Patru zile mai tarziu, paznicul dintr-un magazin pentru haine din cartierul l'Opéra, devine intrigat de actiunile suspecte ale acelorasi patru romani, care se interesau un pic prea evident de o clienta olandeza, in momentul in care aceasta introducea codul pin. Filate, cele doua cupluri au fost arestate in momentul in care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, intr-un bancomat.

In paralel, in primul caz, anchetatorii au verificat listele cu apelurile telefonice de pe mobil efectuate din magazinul Monoprix si punctele Velib', identificind patru numere. Pe 19 mai, unul dintre numere apare ca prezent la Palatul de Justitie, ei conchizand ca proprietarul telefonului a fost plasat in arest in alt caz. Intre fotografiile persoanelor retinute in acea zi, ei ii recunosc fara dificultate pe cei patru romani, filmati de camerele de supraveghere de la Monoprix.

Tinerii au fost gasiti vinovati pentru furtul si utilizarea cardului de credit al doamnei Valls, dar au negat, in pofida probelor, cel de al doilea furt. Gabi-Ionel Petcu, condamnat deja pentru furt in sase randuri, a fost condamnat la 15 luni de inchisoare. Ceilalti trei au fost condamnati la cate un an de inchisoare, dintre care patru luni cu suspendare.


×