x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două operaţii mortale, la Spitalul din Vaslui: una de apendicită, alta de hernie de disc. Victimele - o adolescentă de 16 ani şi un tânăr de 29

Două operaţii mortale, la Spitalul din Vaslui: una de apendicită, alta de hernie de disc. Victimele - o adolescentă de 16 ani şi un tânăr de 29

16 Iul 2012   •   13:06

Politistii au declansat o ancheta, luni, in cazul fetei de 16 ani care a murit la Spitalul Judetean Vaslui, in urma unei interventii chirurgicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, adolescenta a ajuns la spital pentru o operatie de apendicita. In timpul desfasurarii interventiei chirurgicale, medicii au constatat ca fata are si un chist ovarian, astfel ca au decis sa prelungeasca perioada de anestezie pentru a-i putea extirpa si chistul respectiv. Dupa cele doua operatii insa adolescenta a intrat in stop cardio-respirator si, in pofida eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvata.
Cazul adolescentei de 16 ani este al doilea cu care se confrunta unitatea spitaliceasca vasluiana in decurs de o saptamana, dupa ce un tanar de 29 de ani a murit la scurt timp de la administrarea unui anestezic. Politistii Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Vaslui desfasoara deja o ancheta in cazul barbatului, in urma unei sesizari facute de Spitalul Clinic de Urgenta Iasi, acolo unde pacientul a murit dupa ce fusese transferat in stare critica de la SJU Vaslui.
Tata al unui copil de patru ani, barbatul, cu domiciliul in localitatea vasluiana Feresti, venise de la munca din Italia sa se opereze de hernie de disc la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Internat in spital si pregatit de operatie, vasluianului i s-a administrat un anestezic de catre medicul specialist, intrand imediat in stop cardio-respirator. Medicii vasluieni au decis sa-l transfere la Iasi, unde, in mai putin de 24 de ore, a si decedat.
Dupa cele doua incidente, medicul anestezist si-a dat demisia din activitate, la varsta de 69 de ani si dupa aproape 40 de ani de activitate.

×