x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două persoane din Bistriţa-Năsăud, diagnosticate cu gripă A/H1N1

Două persoane din Bistriţa-Năsăud, diagnosticate cu gripă A/H1N1

25 Ian 2011   •   14:24

Două persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost diagnosticate cu gripă A/H1N1, iar în prezent acestea se află internate în spital, fiind în curs de vindecare.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, dr. Doina Petri, a declarat că două persoane, cu vârste de peste 30 de ani, au contractat virusul A/H1N1 şi sunt în curs de vindecare, în timp ce alte trei persoane au fost diagnosticate cu gripă sezonieră.

"Am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că două persoane adulte, cu vârste de peste 30 de ani, au contractat virusul A/H1N1, iar celelalte trei au gripă sezonieră", a declarat dr. Doina Petri, citat de Mediafax.

Dintre cele cinci persoane diagnosticate cu gripă, trei sunt internate în spital - cele două cu A/H1N1 şi una cu gripă sezonieră.

Totodată, în ultima săptămână, s-au înregistrat 2.134 de cazuri de viroze respiratorii, cu 20 de internări, şi 226 de cazuri de pneumonie, cu 31 de internări în spital.

De viroze s-au îmbolnăvit mai ales copiii cu vârste până la patru ani (605 cazuri) şi cei între cinci şi 14 ani (736 de cazuri). Pneumonii au contractat mai ales copiii cu vârste de până la patru patru ani (54 de cazuri cu 15 internări în spital) şi adulţii cu vârste 30 şi 64 de ani (52 de cazuri cu cinci internări).

În ultima săptămână, nu s-au înregistrat decese din cauza bolilor de sezon.

×