x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două uragane de categoria a 4-a în Atlantic; furtuna tropicală Karl se apropie de Mexic

Două uragane de categoria a 4-a în Atlantic; furtuna tropicală Karl se apropie de Mexic

15 Sep 2010   •   00:00

Uraganul Julia a crescut în intensitate şi a devenit unul de categoria a 4-a în Oceanul Atlantic, fiind însoţit de vânturi cu viteze de până la 215 km/h, informează Centrul naţional al uraganelor din Miami, citat de Agerpres.



Julia era localizată miercuri la 845 km vest de insulele Capului Verde şi se îndreaptă spre nord-vest cu o viteză de aproape 17 km/h. Tot în Atlantic, uraganul Igor este tot de categoria a 4-a, deşi vânturile care îl însoţesc au scăzut în intensitate la circa 230 km/h. Între timp, furtuna tropicală Karl se apropie de Peninsula Yucatan, fiind însoţită de vânturi de circa 100 km/h, aflându-se la doar 170 km de localitatea mexicană Chetumal.

Guvernul mexican a emis o alertă de furtună tropicală pentru Peninsula Yucatan valabilă pentru zona dintre Chetumal şi Cabo Catoche. Anumite regiuni din Belize sunt şi ele sub incidenţa unei avertizări de furtună.

Karl urmează să atingă uscatul în apropierea localităţii Tulum, o staţiune din apropierea ruinelor mayaşe, iar apoi să scadă în intensitate transformându-se într-o depresiune tropicală. La sfârşitul săptămânii Karl ar urma însă să ajungă la intensitatea unui uragan, când va fi poziţionată deasupra Golfului Mexic.

×
Subiecte în articol: meteo