x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două zile, interzis în mare. Valurile uriaşe şi curenţii puternici pot pune în pericol turiştii aflaţi pe litoral

Două zile, interzis în mare. Valurile uriaşe şi curenţii puternici pot pune în pericol turiştii aflaţi pe litoral

24 Iul 2012   •   13:30
Două zile, interzis în mare. Valurile uriaşe şi curenţii puternici pot pune în pericol turiştii aflaţi pe litoral

De doua zile, turistii de pe litoralul romanesc au interdictie de a intra in mare, din cauza valurilor mari si curentilor puternici. Sute de salvamari patruleaza pe plaje pentru a se asigura ca nimeni nu intra in apa, riscandu-si viata pentru o baie.

"Incercam sa tinem turistii pe mal, sa nu ii lasam sa intre in apa. Le explicam ca este steagul rosu arborat, ceea ce inseamna ca scaldatul in apele marii este interzis. In general reusim sa ii convingem, insa unii dintre ei nu respecta aceste reguli, desi pericolul de inec este foarte mare in aceste zile cu vant puternic si valuri foarte mari. In cazul in care unii turisti incalca avertismentele salvamarilor, mai intai insistam cat putem de mult, iar in momente mai delicate cerem sprijinul Jandarmeriei si Politiei, iar atunci oamenii inteleg si ies din apa", a declarat coorodonatoril salvamarilor din nordul litoralului, Gabriel Culea, citat de Mediafax.

Culea a spus ca, in ultimele zile, salvamarii au avut multe interventii. Multe persoane au fost scoase din apa, fiind necesara si interventia ambulantei de cateva ori.

Cand este arborat steagul rosu este interzis scaldatul, iar cei care incalca aceasta interdictie pot fi amendati de Politie cu sume intre 500 si 1000 de lei.

In zona litoralului de nord, unde actioneaza in jur de 170 de salvamari, nu au avut loc incidente grave in aceasta perioada in care este furtuna pe mare, insa la Costinesti si Eforie s-au inecat doua persoane.

×