x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doza booster a vaccinului - protecție de 95% în fața decesului, la cei de peste 50 de ani

Doza booster a vaccinului - protecție de 95% în fața decesului, la cei de peste 50 de ani

28 Ian 2022   •   11:56
Doza booster a vaccinului - protecție de 95% în fața decesului, la cei de peste 50 de ani

Doza booster a vaccinului oferă o protecție de 95% în fața decesului provocat de varianta Omicron, pentru cei trecuți de 50 de ani, arată un studiu al Agenţiei pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA).

Doza de booster sporește protecția împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron la 95%, la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

UKHSA a precizat că, la aproximativ șase luni după a doua doză din oricare dintre vaccinurile anti-COVID, protecția împotriva riscului de deces provocat de Omicron era de aproximativ 60% la cei trecuți de 50 de ani. Protecția a crescut la aproximativ 95% la două săptămâni după primirea doze booster, notează Reuters.

Datele continuă să arate niveluri ridicate de protecție împotriva riscului de spitalizare în urma dozei de booster.

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de aproximativ 90% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech și a scăzut la 75% la 10-14 săptămâni după booster.

Pentru Moderna, eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de 90-95% până la 9 săptămâni după booster.

„Dovezile sunt clare - vaccinul ne ajută să ne protejăm pe toți împotriva efectelor COVID-19, iar booster-ul oferă un nivel ridicat de protecție împotriva riscului de spitalizare și deces în cazul celor mai vulnerabili", a declarat dr. Mary Ramsay, șefa serviciului de imunizare din cadrul UKHSA.

UKHSA a publicat, de asemenea, o analiză inițială a eficacității vaccinului împotriva sub-variantei Omicron numită BA.2, care este în creștere în Marea Britanie și Danemarca, constatând un nivel similar de protecție împotriva bolii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: doza booster