Furtunile solare afectează nu numai bolnavii cu instabilitate afectivă, de gândire, ci şi persoanele sănătoase, a declarat, astăzi, dr. Bogdana Tudorache de la Spitalul de Psihiatrie "prof. dr. Al Obregia".
Ea a precizat că urgenţele psihiatrice sunt mai frecvente, pe timpul unor astfel de fenomene, mai ales cazurile de agitaţie, în mod deosebit la persoanele de vârsta a treia, cele cu probleme psihosomatice, care în plus se şi deshidratează şi ajung în stări comatoase.
Dr. Bogdana Tudorache le recomandă bolnavilor să se prezinte mai des la medic, fie la medicul de familie, fie în ambulatoriul de specialitate pentru dozarea medicamentelor, şi mai ales să se hidrateze.
"În ultimele două zile, în secţia noastră au venit în urgenţe peste 60 de persoane, ceea ce este mult", a declarat medicul, potrivit Agerpres.
La rândul său, conf. dr. Mariana Artino de la Catedra de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', a explicat că furtunile solare pot afecta persoanele care sunt foarte sensibile.
În general, variaţiile mari de temperatură şi mai ales de presiune afectează persoanele mai în vârstă, pe cei cu hipertensiune şi alte boli cronice, dar pot fi afectate şi persoane tinere, a spus medicul, care le recomandă pacienţilor care au astfel de probleme să stea în casă pentru a se proteja.
Citește pe Antena3.ro