x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragoș Bucur revine cu o nouă postare pe Facebook: Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare

Dragoș Bucur revine cu o nouă postare pe Facebook: Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare

11 Feb 2021   •   11:23
Dragoș Bucur revine cu o nouă postare pe Facebook: Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare
Sursa foto: Facebook/ Dragos Bucur

Dragoș Bucur a revenit pe Facebook cu un răspuns pentru cei care l-ai jignit în urma postării de marți, atunci când a afirmat că nu poartă mască și nu se vaccinează.

Acesta a afirmat că este prima dată când i se aduc injurii la o scară atât de mare. De asemenea, actorul spune că deși prietenii i-au recomandat să tacă, el a preferat să vorbească deschis despre ce gândește.

„Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de munca, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.”, scrie Dragoș Bucur.

Acesta a mai scris că cei care îl jignesc ar trebui să se gândească mai bine că e posibil să nu mai aibă libertatea de a se exprima în curând.

„Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că << E mai bine tac decât să spun ce cred >>. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum. Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (cau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.”, a mai scris actorul.

Dragoș Bucur mai scrie că nu susține că decizia de a nu se vaccina este cea corectă, însă susține libertatea de a lua singur această decizie. În plus, acesta mai scrie că nu încurajează pe nimeni să nu poarte mască, însă nu este de acord cu ordonanța militară.

Comentariile primite de actor au fost atât pozitive, cât și negative.

„Toate măsurile pe care le respingi au fost adoptate pentru sănătatea ta și a celor din jurul tău. În rest, sănătate, este cel mai important!”, a fost unul dintre comentarii.

„Ca și principiu… sunt de acord cu tine! Dar trebuie să ne amintim și un principiu de drept: libertatea ta încetează acolo unde o afectează pe a mea! Și dacă libertatea de a nu purta mască o poate afecta pe a mea, în sensul de a mă putea îmbolnăvi, atunci nu sunt de acord să ai atâta libertate! Și nici eu!”, a fost un alt mesaj.

„Sunteți un om extraordinar! Vă respect și vă apreciez! Libertatea de exprimare este un drept al nostru, nu toată lumea trebuie să gândească la fel. Nu suntem iar în communism… sper să fim liberi cum eram până în 2020. Sper…”

„Domnul Stanoevici, care s-a prăpădit, săracul, v-ar fi felicitate acum. Sănătate celui care v-o mai primi în casă”

×
Subiecte în articol: dragos bucur