x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică ”Mafia transpartinică şi transinstituţională te lasă fără cetăţenia română”

Drept la replică ”Mafia transpartinică şi transinstituţională te lasă fără cetăţenia română”

07 Dec 2010   •   16:49

În virtutea dreptului la replică, vă rog să publicaţi următoarele precizări.

În ediţia din 7 decembrie 2010, în pagina de opinii a cotidianului ”Jurnalul Naţional”, a apărut un articol intitulat ”Mafia transpartinică şi transinstituţională te lasă fără cetăţenia română”, semnat de Florin Chilian, în care se fac o serie de aprecieri defăimătoare şi mincinoase în legătură cu mandatul meu de ministru şi asupra activităţii Ministerului Culturii şi Cultelor, în perioada 2005-2008.

Departe de mine intenţia să polemizez pe aceste teme cu autorul textului, ce vădeşte nu numai rea-credinţă, ci şi o crasă ignoranţă cu privire la înţelegerea domeniului şi a specificului culturii.

Ţin să menţionez că aberaţiile lui Florin Chilian au făcut obiectul unei plângeri la DNA, în 2007, soldată cu neînceperea urmăririi penale. Decizia a fost ulterior atacată de către acesta, la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, care a respins contestaţia formulată.

Vizavi de aceste acte şi fapte, menţionez că l-am acţionat în justiţie pe autorul articolului, în 2009, pentru acuzaţii similare, acţiune aflată în derulare. 

În perioada mandatului de ministru, am considerat că este sub  demnitatea mea să răspund, în orice fel, fabulaţiilor proferate de numitul, apărute în presa scrisă, on-line sau la posturile de televiziune. Nu o voi face nici acum, considerând că atacurile şi invectivele sale la adresa mea vizează o latură obsesiv-patologică. Constat însă, că în ciuda trecerii anilor, dincolo de hotărârile instanţelor noastre judiciare, favorabile mie, acesta îşi continuă neabătut ”misiunea” calomnioasă.

Regret să observ, totodată, că aceste defulări sistematice sunt găzduite încă, în paginile unei publicaţii respectabile, precum ”Jurnalul Naţional”.

Prof. univ. Adrian Iorgulescu, presedinte UCMR  

×