x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drum de mantuiala, din bani de la SAPARD - Bataie de joc

Drum de mantuiala, din bani de la SAPARD - Bataie de joc

29 Sep 2004   •   00:00

Autoritatile gorjene au inaugurat un drum facut de mantuiala, din banii SAPARD. Asfaltul a fost turnat chiar in noaptea dinaintea inaugurarii "drumului".

GABRIELA MLADIN

Comuna Alimpesti din judetul Gorj este beneficiara unei lucrari de circa 15 miliarde lei pe bani de la SAPARD. Lucrarea trebuia finalizata pana la sfarsitul lui septembrie. Cu mare fast, cu paine si sare, prefectul Mugurel Surupaceanu si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, au taiat panglica la ceea ce dorea sa fie un drum "modern", platit din buzunarele europenilor. Pe o ploaie naprasnica, elevii au fost incolonati pe drumul "asfaltat" pe mii de euro. Nimeni nu a dat un tur pentru a vedea starea drumului.

LUCRAREA. In noaptea dinainte de receptia lucrarii, angajatii firmei constructoare, SC ANCORAD OLTENIA Craiova, au lucrat pe ploaie pentru a turna asfalt pe cateva portiuni de drum. Localnicii spun ca nici macar nu s-a turnat pietris, ci direct asfalt si, evident, drumul "s-a lasat". "Ploua cu galeata si ei au turnat asfalt. Au pus peste baltile de apa care s-au format", spune Gheorghe Popescu. Bordura care trebuia sa fie din ciment este practic un conglomerat de nisip cu apa, care poate fi sfaramata de oricine. "Asta-i ciment?… Nisip si apa! Pai, il rupe oricine, iar la o ploaie mai puternica va fi spulberat. S-au ingropat picioarele de la vaca in acest "beton"", ne-a spus Iulia Rujan.

Pe marginea asfaltului nu a fost pusa piatra cubica tasata, asa cum ar trebui, ci a fost adus pietris-bolovanis excavat din paraul Oltet. Dupa receptia lucrarii, participantii s-au urcat in masini si au plecat la un chef, un motiv in plus pentru angajatii Primariei Alimpesti sa lipseasca de la serviciu. Nimeni nu a fost de gasit in institutie. In jurul orelor 15:30, desi receptia s-a facut la 12:00, salariatii platiti din banul public chefuiau de zor, bucurosi ca au reusit sa se incadreze in termen si sa predea lucrarea.

×
Subiecte în articol: observator