Drumuri blocate
DN 57 (Eselniţa - Dubova) poziţia kilometrică 35+500-35+600. Ebulment pe o porţiune de 100 m de circa 20.000 mc. În decursul zilei de 29.05.2009 se estimează înlăturarea urmărilor evenimentului şi redeschiderea circulaţiei.DN 73D (Vultureşti - Hartieşti) poziţia kilometrică 26+970-27+000. Alunecare de teren cu afectarea părţii carosabile inclusiv a variantei amenajate. Obiectiv finanţat de BDCE şi Guvernul României, proiectant IPTANA SA. Ordin de începere a lucrărilor 16.03.2009. Finalizare estimată în septembrie 2009.
DN 71 (Fieni - Sinaia) poziţia kilometrică 79+510-79+670. Reparaţie capitală pod rutier Dealu Frumos - DN 71. Zona este semnalizată. Se circulă pe jumătate de cale, viteza fiind restricţionată la 5 km/h. Lucrarea s-a reluat cu OI din 16.03.2009 pe reparaţii capitale. Finalizarea este certă la 01.06.2009.
DN 6 (Valea Bratcov) poziţia kilometrică 125+570. Drum îngustat. Circulaţie pe 5,50 m Rest. Viteza: 30 km/h. Cauza: consolă trotuar, parapet pietonal şi direcţional pe partea dreaptă, distruse.
DN 1 A (extravilan) poziţia kilometrică 40+700. Circulaţie pe un pod nou, provizoriu. Restricţie de viteză: 30 km/h. Semafor. Reparaţii pod vechi Cătunu.
DN 15E (Coasta Mare - Sânpetru de Câmpie) poziţia kilometrică 32+600 - 33+000. Podeţ cu calea spartă pe ambele sensuri în zona timpanelor, restricţie de viteză: 10 km/h, drum îngustat, reglementare prioritate.
DN 17D (Valea Mare, limita cu judeţul Suceava) poziţia kilometrică 86+100. Sectoare de drum cu lăţimea părţii carosabile deschise circulaţiei la 5 metri, drum cu denivelări. Restricţie de viteză: 30 km/h.
Atenţie, radar!
ÎN ŢARĂ
Judeţul Braşov: DN 1 Predeal - Timişul de Sus - Braşov - Ghimbav - Vlădeni - Şercaia; DN 13 Stupini - Feldioara - Rotbav - Măieruş - Rupea - Gară - Rupea; DN 73 Râşnov - Bran;
DN 11 Hărman - Lunca Câlnicului; DN 10 Prejmer - Teliu.
Judeţul Constanţa: DN 3 Constanţa - Murfatlar; DN 39 Constanţa - 23 August - Agigea; DN 2A Constanţa - Mihail Kogălniceanu; DN 22C Murfatlar - Cernavodă; DN 3 - DN 22C Cernavodă - Constanţa.
Judeţul Buzău: DN 2 Mărăcineni - Poşta Câlnău - Mihăileşti - Costeşti - Limpeziş - Râmnicu Sărat - Oreavu; DN 10 Berca - Măgura; DJ203K Mărăcineni - Săpoca - Beceni - Vintilă Vodă; DN 2B Cilibia - Gălbinaşi - Bentu - Balhacu - Vizireni; DN 2B, DN 2 Costeşti - C.A. Rosetti - Gălbinaşi.
Judeţul Arad: DN 7 Vărădia - Petriş - Săvârşin - Bârzava - Conop - Lipova - Pauliş; DN 79, DN 69 Zimand - Şagu - Vinga; DN 79A, DN 79 Zerind - Socodor - Pilu.
Infotrafic
SOLICITARE TRAFIC
Damian Florea, deputatul din Grupul Parlamentar PSD+PC, a trimis în atenţia Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării o solicitare privind circulaţia pe drumurile publice, susţinând că este creată o discriminare evidentă între diferiţi utilizatori ai mijloacelor auto-moto. "Normal, toţi actorii traficului rutier ar trebui trataţi cu justă măsură. Acest lucru nu se întâmplă în fapt. Mai concret, în timp ce limita de viteză în localitate pentru conducătorii auto este de 50 km/h, conducătorii de scutere şi atv-uri care dezvoltă o viteză maximă peste limita admisă în localitate nu sunt obligaţi să se supună unui examen auto aşa cum o fac ceilalţi participanţi la trafic, fapt care conduce la o discriminare evidentă între ei şi ceilalţi conducători auto-moto. Consider că prin intervenţia CNCD în corectarea acestei discriminări vom avea mai puţine victime pe drumurile publice, precum şi un trafic mai sigur", a susţinut acesta.
MAI MULTE ACCIDENTE
Conducătorii de mopede din Capitală au fost implicaţi în acest an în mai multe accidente de circulaţie decât motocicliştii, se arată într-o statistică a Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei. În primele cinci luni ale acestui an au avut loc pe străzile Capitalei 240 de accidente în care au fost implicate 115 motociclete şi 125 de mopede. În urma acestor accidente, două persoane şi-au pierdut viaţa, 51 au fost grav rănite, iar 211 au suferite leziuni uşoare. Principalele cauze ale accidentelor au fost neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau neacordarea priorităţii de trecere şi viteza excesivă.
PERMIS DE CONDUCERE LA 119 ANI
Peste şase milioane de posesori de permis de conducere sunt înregistraţi în evidenţele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Mihai Enache, a menţionat că 895 de posesori de permise au vârste peste 90 de ani, iar 32 peste 100 de ani, însă a precizat că e posibil ca unii dintre aceştia să fi decedat, iar familia să nu fi predat permisul de conducere. Astfel, în evidenţele DRPCIV, cel mai vârstnic deţinător de permis de conducere are 119 ani şi este o femeie din judeţul Suceava.
STAŢIE DE METROU
SC Metrorex SA a anunţat ieri că, începând cu data de 1 iunie 2009, se va deschide accesul în staţia de metrou Gara de Nord 2, situată pe Calea Griviţei (Muzeul CFR). Programul casieriei va fi între orele 7:00 şi 21:00. Potrivit comunicatului, acţiunea se înscrie în strategia SC Metrorex SA de a asigura condiţii cât mai bune de transport publicului călător.
AMENZI DE 6.101.000 LEI
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA a organizat în luna aprilie a anului 2009 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat 2.237 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 6.101.000 lei. Verificările au urmărit respectarea de către conducătorii auto atât a legislaţiei privind tonajele şi dimensiunile de gabarit maxime admise, cât şi pe cea privind obligaţia achiziţionării rovinietei şi achitării tarifului de trecere. Astfel au fost aplicate 477 de sancţiuni pentru nerespectarea tonajelor şi dimensiunilor de gabarit şi 1.760 de sancţiuni pentru lipsa rovinietei.
PROIECTE MAJORE CU BANI EUROPENI
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, în staţiunea Mamaia, că primele două proiecte europene majore, în curs de aprobare la Bruxelles, sunt construirea autostrăzii Cernavodă - Constanţa şi a şoselei ocolitoare a municipiului Constanţa, proiecte în valoare totală de 600 de milioane de euro, preconizate a fi finalizate în următorii doi ani. "Sunt primele proiecte mari care vor fi aprobate, în zilele următoare, dar asta nu înseamnă că vom primi imediat şi fondurile europene. Trebuie să înceapă construcţia. Dar aceste două porţiuni de autostradă pot fi realizate, în prezent, fără nici un impediment. Terenurile sunt expropriate, cel puţin acolo unde este nevoie în următorii ani, constructorii există, se organizează, finanţarea UE va fi aprobată, BEI pune la dispoziţie banii şi sper că în doi ani, aşa cum este prevăzut în contracte, vom avea autostrada finalizată până la Constanţa", a declarat, într-o conferinţă de presă, Radu Berceanu. Potrivit acestuia, din valoarea totală a investiţiei pentru realizarea celor două proiecte, circa 126 de milioane de euro provin de la Uniunea Europeană, 338 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii şi 136 de milioane de euro de la bugetul de stat. Radu Berceanu a precizat că, după aproape doi ani şi jumătate de la intrarea României în UE, foarte puţini bani europeni au fost atraşi de ţara noastră, fără a fi vorba despre vreun proiect major, în condiţiile în care România contribuie la UE, anual, cu suma de peste un miliard de euro.
NEGOCIERI LA DRUMUL MARE
Cei doi proprietari care au câştigat în instanţă terenul pe care se află drumul de acces către Ursus din Buzău, dar şi o parte din tronsonul care leagă DN 10 de şoseaua de centură a municipiului au ajuns la o înţelegere cu municipalitatea. Astfel, Primăria oraşului Buzău ar putea primi cu titlu de donaţie din partea celor două persoane împroprietărite în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile o parte din teren, cu condiţia ca restul suprafeţei să fie achiziţionat de producătorul de bere. Autorităţile din Buzău s-au întâlnit cu proprietarii terenului pe care se află o porţiune de şosea care face legătura între DN 10 şi şoseaua de centură, după ce aceştia au blocat, la începutul acestei săptămâni timp de două ore, drumul de acces spre fabrica de bere din municipiu. Oamenii au declarat atunci că, în baza sentinţei primite în instanţă, nici un utilaj nu mai poate trece de acum înainte pe acel drum.
Citește pe Antena3.ro