x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duhovnicul Dobrogei, Arsenie Papacioc, condus pe ultimul drum

Duhovnicul Dobrogei, Arsenie Papacioc, condus pe ultimul drum

de Loreta Popa    |    21 Iul 2011   •   08:04
Duhovnicul Dobrogei, Arsenie Papacioc, condus pe ultimul drum

Considerat ultimul mare duhovnic al romanilor, Arsenie Papacioc este condus pe ultimul drum de mii de oameni. Fiecare a venit sa isi ia ramas bun de la omul care a fost un exemplu urias de spiritualitate pentru poporul roman.

Mii de oameni au venit la manastirea de la Techirghiol ca sa-si ia adio de la duhovnicul Arsenie Papacioc. Fiecare a adus o floare si s-a rugat pentru omul care, cat a trait, a avut o vorba buna pentru fiecare.

Duhovnicul a ascultat durerile a zeci de mii de oameni, care strabateau sute de kilometri numai sa schimbe cateva vorbe cu el. Pentru fiecare avea un sfat. Parintele Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei romane, alaturi de Ilie Cleopa sau Arsenie Boca.

Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol, a trecut la Domnul, marti, 19 iulie. Marele duhovnic s-a stins din viata in jurul pranzului in sanul obstii monahale careia i-a fost indrumator timp de 35 de ani. Parintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace si renale, pentru care a si fost internat de doua ori in luna aprilie a acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei, s-a nascut in 1914. S-a calugarit de tanar, la Manastirea Sihastria. A fost egumen la Manastirea Slatina, de unde a fost arestat si dus la Suceava. Dupa ani de detentie, in 1976 a ajuns la Manastirea Sfanta Maria - Techirghiol.

Citeste : Prezenta vie in Dumnezeu, un interviu inedit cu parintele arhimandrit Arsenie Papacioc.

Citeste si : "Iisus a fost ortodox", Interviu cu Parintele Arsenie Papacioc, aparut luni, 5 aprilie 2004, in Jurnalul National

Citeste si Parintele Arsenie Papacioc: "Viata inseamna moarte continua'


×