x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Costin: 30.000 de oameni vor rămâne fără slujbe în perioada imediat următoare

Dumitru Costin: 30.000 de oameni vor rămâne fără slujbe în perioada imediat următoare

29 Apr 2011   •   14:50
Dumitru Costin: 30.000 de oameni vor rămâne fără slujbe în perioada imediat următoare
163120-dumitru-costin.jpgAproximativ 30.000 de locuri de muncă din societăţile cu capital de stat vor fi pierdute în perioada imediat următoare, a declarat, astăzi, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, la încheierea discuţiilor cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks.

Liderul sindical a avertizat că pe piaţa muncii din România va urma o perioadă de instabilitate legislativă şi că sindicatele vor întreprinde măsurile necesare pentru modificarea legislaţiei actuale a muncii.

În cadrul discuţiilor cu FMI, liderul sindical a atras atenţia că 'de 20 de ani, companiile cu capital de stat sunt surse de venituri pentru partide şi clientela lor politică'.

"Zeci de mii de oameni din companiile cu capital de stat îşi vor pierde locurile de muncă pentru că în bugetul acestor întreprinderi nu-şi mai au locul şi banii pentru plata salariilor şi furăciunea", a afirmat Costin, potrivit agerpres.ro.

Şeful BNS a precizat că pierderile au fost generate şi de "contracte ticălos făcute, iar sumele nu vor fi niciodată acoperite".

×