x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Prunariu, audiat în dosarul privind moartea nepoatei sale

Dumitru Prunariu, audiat în dosarul privind moartea nepoatei sale

14 Aug 2015   •   15:07
Dumitru Prunariu, audiat în dosarul privind moartea nepoatei sale
Sursa foto: Dumitru Prunariu / FOTO: Intact Images/Karina Knapek

Dumitru Prunariu a fost audiat, vineri, de un procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul nepoatei sale, surse judiciare spunând că acesta nu a formulat acuzaţii la adresa personalului medical de la ambulanţa privată şi de la spital.

Citește și TRAGEDIE pentru familia lui Dumitru Prunariu: ”S-a făcut îngeraș”

Dumitru Prunariu a fost însoţit de mama Arinei Prunariu, iar în scurta declaraţie dată şi-a menţinut poziţia pe care a avut-o până acum legat de decesul nepoatei sale şi nu a formulat acuzaţii în cazul echipajului de la ambulanţa privată sau al personalului medical de la Institutul "Matei Balş" din Capitală, unde fetiţa a decedat duminică dimineaţă, la scurt timp după ce fusese internată, scrie antena3.ro.

Citește și Dosar penal după decesul nepoatei lui Prunariu

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, în urma unei sesizări transmise de Spitalul Colentina, unde a fost dus duminică 9 august trupul neînsufleţit al fetei. În dosar a fost începută urmărirea penală cu privire la faptă, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Citește și Meningita. Totul despre meningită! Informaţii pe care părinţii trebuie să le ştie

Dumitru Prunariu a fost chemat la audieri după ce anchetatorii au finalizat lista cu numele persoanelor care urmează să fie audiate. Audierile vor continua săptămâna viitoare, în timp procurorii aşteaptă de la Institutul Naţional de Medicină Legală rezultatele analizelor de laborator care ar putea să indice exact cauza decesului fetiţei, au precizat sursele judiciare.

Citește și Vaccinarea nu previne toate tipurile de meningită

Dumitru Prunariu, vorbind în numele familiei, a declarat miercuri, că nu a dorit ca moartea nepoatei sale să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, în condiţiile în care familia nu acuză pe nimeni de producerea tragediei. El a precizat că familia nu pregăteşte nicio acţiune în instanţă şi nu a cerut şi nici nu va cere nicăieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat şi tratat nepoata, referindu-se atât la personalul ambulanţei private, cât şi la cel de la Institutul "Matei Balş".

Citește și Cazul Arinei Prunariu nu a fost considerat o urgenţă medicală! Explicaţia directorului Ambulanţei

"Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face. Nu dăm în judecată pe nimeni şi nici nu cerem vreo anchetă la Ministerul Sănătăţii sau Colegiul Medicilor. Considerăm că medicii şi-au făcut datoria. Nu dorim nici ca presa să caute vinovaţi pentru drama noastră şi să asistăm la o judecată în direct", a declarat Dumitru Prunariu.

Citește și Anchetă după moartea nepoatei lui Prunariu

Prunariu a mai spus că mesajul postat pe pagina sa de Facebook a fost pur şi simplu un mod de a-şi împărtăţi durerea cu cei apropiaţi, fără a dori ca aceasta să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni.

Citește și Sute de copii controlaţi după moartea nepoatei lui Prunariu

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu, Arina, în vârstă de 11 ani, a murit de meningită, în 9 august, la scurt timp după ce a fost dusă, în stare gravă, la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: dumitru prunariu audiere deces nepoata arina