x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Sechelariu rămâne liber

Dumitru Sechelariu rămâne liber

de Violeta Fotache    |    04 Mar 2010   •   00:00

Dumitru Sechelariu, primul inculpat care a prins în flagrant monitorizarea specială la care era supus, a obţinut ieri la Tribunalul Bucureşti confirmarea verdictului de cercetare în stare de libertate.



Recursul formulat de procurorii anticorupţie împotriva cercetării lui Dumitru Sechelariu în stare de libertate, hotărâtă de Judecătoria Sectorului 1, a fost ieri respins de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Acuzarea a arătat în instanţă că Sechelariu a încercat să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului, nu doar prin distrugerea aparaturii de înregistrare audio-video a DNA, cu care era "garnisit" partenerul lui de afaceri, Iuliean Şutu, dar şi prin influenţarea acestuia în a-şi retracta declaraţiile privind cumpărarea de influenţă. În replică, apărarea a povestit că aparatura a fost depistată pentru că la acea întâlnire Iuliean Şutu nu s-a dezbrăcat de palton, deşi era vechi prieten, şi a pomenit de faptul că a dat cuiva bani în afara contextului discuţiei.

Atunci Sechelariu şi-a dat seama că Şutu e plin de "aparatură" şi a crezut că încearcă un şantaj asupra lui, pentru a nu-i returna datoriile. Lui Şutu i s-a făcut rău, a intrat în panică şi "după ce a mâncat şi s-au calmat" au mers la DNA pentru a face o altă declaraţie, a susţinut apărarea.

Ba mai mult, Şutu ar fi spus că regretă că a încercat acest flagrant şi că ar fi făcut-o numai pentru că anchetatorii i-ar fi promis că va scăpa de arest. În plus, pentru obţinerea cercetării în libertate, apărarea lui Sechelariu a invocat şi starea precară de sănătate (mai multe preinfracturi, obezitate), care l-ar fi ţinut în casă pe fostul edil în ultimii cinci ani.

×
Subiecte în articol: observator