x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E OFICIAL! O nouă bancă în România! Guvernul a făcut ANUNȚUL

E OFICIAL! O nouă bancă în România! Guvernul a făcut ANUNȚUL

de Alice Petrescu    |    05 Oct 2022   •   12:00
E OFICIAL! O nouă bancă în România! Guvernul a făcut ANUNȚUL
Sursa foto: gov.ro

Guvernul aprobă, miercuri, înființarea și funcționarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat. „Va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Prin hotărâre de Guvern, vom aproba înființarea și funcționarea Băncii de Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat. Această bancă va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va fi un partener al tuturor firmelor românești și instituțiilor publice și private. Este, de asemenea, un obiectiv asumat prin PNRR și programul de guvernare”, a precizat la începutul ședinței de Guvern premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul aprobă înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a explicat că banca va fi condusă de un consiliu de supraveghere de șapte persoane și un consiliul director de trei persoane, care vor avea criterii de performanță.

„Se face încă un pas important pentru diversificarea instrumentelor de finanțare ale economiei. Este un obiectiv pe care România, cumva, și l-a programat începând cu 2015, dar, din păcate, nu l-a realizat. Facem azi un pas important. Următorul pas va fi realizarea actului constitutiv și numinrea managementului acestei bănci”, a mai precizat Câciu.

 

 

×
Subiecte în articol: banca de dezvoltare