x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ecaterina Andronescu îl dă în judecată pe ministrul Funeriu

Ecaterina Andronescu îl dă în judecată pe ministrul Funeriu

01 Oct 2011   •   09:22
Ecaterina Andronescu îl dă în judecată pe ministrul Funeriu

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu il da in judecata pe actualul ministru Daniel Funeriu, anunta Antena3. Andronescu a propus ca elevii care au picat BAC-ul sa poata fi inscrisi la facultate. In replica, Funeriu a declarat ca acest demers are ca scop obtinerea unor bani din "fabrici de diplome".

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu nu este de acord cu varianta ca absolventii care nu au promovat examenul de bacalaureat sa se poata inscrie la facultate. El a precizat, joi, ca proiectul senatorului PSD Ecaterina Andronescu, in care se prevede acest lucru, este o idee "nastrusnica".

Daniel Funeriu sustine ca initiativa Ecaterinei Andronescu nu are corespondent in Europa si in nicio alta tara din lume. "Este o initiativa nastrusnica, iresponsabila, care evident nu va avea succes. Este o initiativa fara niciun fel de corespondent, nici in Europa si niciunde altundeva in lume. Face parte din ceea ce eu numesc, fara niciun fel de emotie, scolarizarea mediocritatii. Denota modul si gandirea in care acest minister a fost condus, avand in vedere cine a initiat acest lucru. Trebuie sa ne gandim foarte serios daca aceasta initiativa, care prevede in finalul ei faptul ca statul trebuie sa suporte aceste cheltuieli, nu este si rezultatul unei cardasii cu cei care au fost obisnuiti ca universitatile sa fie fabrici de bani. Cred ca trebuie sa ne uitam foarte atenti daca aceasta cardasie, care acum nu mai este posibila la nivelul ministerului, nu incearca sa fie continuata la nivelul unor parlamentari", a spus Daniel Funeriu.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a propus ca absolventii care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte, sa se poata inscrie inca din aceasta toamna la universitate. Potrivit initiativei legislative a Ecaterinei Andronescu, pana la urmatoarea sesiune de bacalaureat elevii ar putea beneficia astfel de un an pregatitor.

×