x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Echipamente și medicamente pentru pacienții COVID din Serbia. Ajutorul a ajuns în România

Echipamente și medicamente pentru pacienții COVID din Serbia. Ajutorul a ajuns în România

26 Oct 2021   •   20:14
Echipamente și medicamente pentru pacienții COVID din Serbia. Ajutorul a ajuns în România
Sursa foto: Hepta

Numeroase echipamente și medicamente pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Serbia au ajuns marți în România. Recepția ajutorului a fost făcută de șeful DSU, Raed Arafat și de reprezentați ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ambasadei Serbiei la București.

170 de concentratoare de oxigen au ajuns marți în România. De asemenea, din Serbia au fost trimise peste 6.000 de bucăți de anticorpi monoclonali. Ajutorul a fost acordat prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

„Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienților COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS. Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătății a început distribuția medicamentelor în peste 100 unități sanitare de pe teritoriul țării. Procesul va continua în următoarele zile. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noștri și mulțumește pentru sprijin autorităților sanitare din Republica Serbia”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Zilele trecute la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani au ajuns și numeroase medicamente folosite pentru tratamentul pacienților de la Terapie Intensivă.

Acestea au fost oferite de Franța și sunt distribuite la spitalele din România. Tot prin Mecanismul European de Protecție Civilă, Olanda a trimis în România 350 de concentratoare de oxigen.

De asemenea, autoritățile române au vorbit cu autoritățile din Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID.

(sursa: Mediafax)

×