x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de Colecţie - Moromeţii

Ediţie de Colecţie - Moromeţii

11 Ian 2010   •   00:00
Ediţie de Colecţie - Moromeţii

Unul dintre cele mai cunoscute filme româneşti - "Moromeţii" - vi-l dăruim pe un DVD de colecţie, alături de povestea creării lui.



"Moromeţii" este unul dintre cele mai iubite filme realizate vreodată în România. O distribuţie cum rar se întâlneşte: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vişan, Mitică Popescu, Florin Zamfirescu, Emilia Popescu şi atâţia alţii care, aşa după cum mărturisesc şi astăzi cei care simt acest film ca pe o părticică a fiinţei lor, au fost geniali.

Filmul "Moromeţii", realizat după volumul I al romanului cu acelaşi nume al lui Marin Preda, a fost lansat în 1987. Un film alb-negru, ceea ce subliniază apăsarea pe care o simţeau pe umerii lor cei din familia Moromete şi toţi ţăranii din acel sat.

Ilie Moromete (Victor Rebengiuc) - Catrina (Luminiţa Gheorghiu), două fiinţe care se completează reciproc. Foarte puternice. Ilie Moromete - forţa bărbătească, iar Catrina, nevasta abilă care ştia cum să potolească spiritele în familie... Până când apăsarea devine tot mai grea şi tabloul de familie începe să se spargă, să se rupă în fâşii.

"Moromeţii", un film în care fiecare actor a strălucit perfect în destinul personajului care i-a fost hărăzit.

La 18 ianuarie vă oferim o Ediţie de Colecţie cu povestea facerii filmului "Moromeţii" şi, bineînţeles, un DVD cu această capodoperă a cinematografiei româneşti.

×
Subiecte în articol: observator