x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Editurile se alătură campaniei "Dreptul de a citi"

Editurile se alătură campaniei "Dreptul de a citi"

de Diana Scarlat    |    21 Mai 2010   •   00:00
Editurile se alătură campaniei "Dreptul de a citi"

Campania de responsabilitate socială "Dreptul de a citi" se extinde, depăşind cele 20 de şcoli planificate la începutul programului.



Pe lângă donaţia de peste 10.000 de cărţi şi a mobilierului pentru bibliotecile şcolilor din mediul rural, OTP Bank a amenajat în toate cele 106 unităţi de învăţământ puncte de colectare a cărţilor, iar în numai două luni de campanie au fost strânse peste 6.000 de volume care vor ajunge la copiii de la sate.

"La doar câteva luni de la lansarea campaniei suntem extrem de mândri de numărul reacţiilor pozitive. Pe lângă satisfacţia pe care o vedem pe faţa fiecărui copil la care ajung cărţile, am cunoscut entuziasmul multor parteneri care au venit către noi cu propuneri de colaborare. Aşadar, putem spune că scopul nostru de a angaja spiritul civic al oamenilor se conturează frumos", a declarat Diana Misa, director marketing OTP Bank România.

Extinderea programului este posibilă şi cu ajutorul editurilor care s-au implicat benevol în campanie. Primele două biblioteci din şcolile nou-intrate în program vor fi amenajate cu ajutorul Meteor Press, care a donat peste 600 de volume noi de carte şcolară, culegeri, memoratoare sau dicţionare. Editura îşi continuă astfel, alături de OTP Bank România, tradiţia de a dona cărţi unor şcoli defavorizate în luna mai a fiecărui an.

De asemenea, editura va găzdui în toate librăriile sale din reţeaua Dulimex puncte de colectare a cărţilor şi va oferi carte şcolară la preţuri speciale pentru a încuraja donarea de volume noi. "Am aflat despre campanie de pe contul lor de Facebook şi din presă şi, pentru că susţinem în totalitate cauza pentru care ei luptă, nu a fost greu să ne hotărâm să ne implicăm. În fiecare an donăm cărţi, iar anul acesta am decis să facem acest lucru alături de OTP Bank", a declarat Gigi Alecu, directorul Editurii Meteor Press.

Cele două şcoli care vor beneficia de biblioteci noi sunt din judeţete Argeş şi Vaslui. Acestea au intrat în programul "Dreptul de a citi" în urma mesajelor trimise de profesori către OTP Bank România.

×
Subiecte în articol: observator carte campanie dreptul de a citi